Zmajeva Garaža - The Story


Kako se počeo snimati hrvatski D&D YouTube kanal?

SADRŽAJ

FAZA 1 - Audio je dosta, jel tak da je?!
FAZA 2 - Zoom naš svagdašnji
FAZA 3 - Avanturizacija i neki novi ljudi


Kako bismo mogli odgovoriti na pitanje "Kako se počeo snimati hrvatski D&D YouTube kanal" moramo krenuti od početka. To znači da treba poglrdati nekih 4 godine u prošlost kada je Davor počeo voditi "Out of the Abys" premade službenu kampanju za svoje frendove. 

 

FAZA 1 - Audio je dosta, jel tak da je?!

Nakon što je više ili manje ista ekipa igrala ista ekipa, Davor je u jednom trenutku predložio Hoćemo probati snimati iduću kampanju, bar zvuk?" Inspiracija za ovo je dakako bio Critical Role, ali i Aquisition Incorporated koji je krenuo isključivo kao audio stream. I do dan-danas možete na internetu pronaći priličan broj streamova (ne samo D&D već i drugih  TTRPG igara) koji su isključivo u formi audia, odnosno audio - podcasta. 

No, povratna inormacija je ipak bila da bi trebalo biti videa i da nas ljudi ne žele samo slušati. Treba im SLIKA! Posložilo se da smo imali OK mobitele i nabavili smo stalke i jeftine reflektore (još uvijek ih imamo) i krenuli sa snimanjem. Prva sezona  - zadnje dvije epizode su VIDEO! Jupiiii!

Zmajeva Garaža Cast u prvoj sezoni: 
Maja Orešić, Ana Vukmanić, Matea Miletić, Ivan Žalac, Vlatka Zalukar, Marko Martinović, Antonio Gašpar, Davor Kolenc


FAZA 2 - Zoom naš svagdašnji

 

Druga sezona je trebala biti cijela u videu, ali... COVID-19! Družili smo se i snimali preko zooma. Bilo je to dosta sporadično i jednostavno to nije bilo TO! Nismo se mogli uživiti do kraja i nikako se nismo upjevali dogovoriti za te termine (ah taj vječni problem). Život i obveze jednostavno ponesu ljude u drugim smjerovima (ima i važnijih stvari od D&Da). 

Nećemo se lagati, bilo je ovo prilično stresno razdoblje ispunjeno potresima, kako onim pravima, tako i onim emocionalnima. To je vjerojatno i glavni razlog zašto cijela druga sezona zapravo još uvijek čeka na objavu. Ali - BIT ĆE! Na ovaj ili onaj način. 

Zmajeva Garaža Cast u drugoj sezoni: 
Maja Orešić, Ana Vukmanić, Matea Miletić, Vlatka Zalukar, Marko Martinović, Antonio Gašpar, Davor Kolenc

Discord Moderatori:
Davor Kolenc, Dora Majdak

 

FAZA 3 - Avanturizacija i neki novi ljudi

 

Naučili smo živjeti s covidom,a usput smo i slušali svoje instinkte i svoju publiku. Odlučili smo se za malo drugačiji pristup, a krenuli smo i u obnovu casta. Tu su neki novi "klinci", kako oni koji su nam se pridružili i pomažiu na Discordu, tako i oni koji sada redovno snimaju s nama. 

Avanturaizacija znači da odsada snimamo kraće (po mogučnosti samostojeće) avanture. U idealnom slučaju epizide ne bi trebale biti doože od 2 - 2 i pol sata, dok svaka avantura ne bi trebala biti duža od 5 - 7 epizida (no promisses tho xD). 


Zmajeva Garaža Cast u drugoj sezoni: 
Maja Orešić, Ana Vukmanić, Iva Belina, Petar Mamić, Davor Kolenc
Discord Moderatori:
Davor Kolenc, Dora Majdak, Josip Kukavica